Tein viime viikolla oikein pikapastan, joka osoittautuikin yllättävän kivan makuiseksi "pikaruuaksi". Yksinkertaiset raaka-aineet ja helppo toteutus ovat aina plussaa, joten pistäkäähän korvan taakse kiireisen hetken varalta.

911464.jpg

Tomaattinen pikapasta

  • 300g spagettia
  • ½dl valkosipulilla maustettua oliiviöljyä
  • 1dl spagetin keitinvettä
  • loraus tummaa balsamicoa (Keittokomero suosittelee Lidlin Aceto Balsamico di Modena)
  • loraus hunajaa
  • reilu rouhaisu jos toinenkin pippurisekoitusta (musta-, rose-, valko- ja viherpippuria)
  • ripaus kuivattua chiliä
  • kourallinen tuoretta basilikaa silputtuna
  • rasia kirsikkatomaatteja
  • parmesaania lastuina

Keitä spagetti al denteksi. Säästä keitinvesi. Huuhdo ja puolita tomaatit. Sekoita kulhossa tomaatit, oliiviöljy, balsamico, hunaja, pippurimixi, chili ja silputtu basilika. Makustele sopiva mausteisuus, lisää tarvittaessa balsamicoa tms. Lisää joukkoon n. desi spagetin keitinvettä ja sekoita kastike kypsän spagetin joukkoon. Tarjoile pastalautasilta parmesaanilastujen ja basilikasilpun kera. Viimeistele annos pippurirouheella.