Pikapostaus ennen töihin lähtöä :) Meidän vakkari alkupala/meze Kreetalla on mushrooms a la creme. Ihan älyttömän hyvää ja helppoa toteuttaa koti Suomessakin! Kreikkalaisen ruuan ja herkkusienten ystäville:

659153.jpg

Mushrooms a la creme kahdelle alkupalaksi

  • pieni tölkki herkkusieniä viipaleina
  • 2dl kermaa (kermaa kermaa)
  • tilkkanen oliiviöljyä
  • suolaa ja mustapippuria
  • persiljaa (silopersiljaa jos löytyy)

Ruskista sieniä hetki oliiviöljyssä, kuumalla pannulla. Nosta pannu pois liedeltä ja kaada joukkoon kerma. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna kuplia miedolla lämmöllä kokoon (kermaa voi suurustaa halutessaan). Tarkista maku. Koristele annos persiljasilpulla. Tarjoa höyryävän kuumana vaalean leivän kera.

Juhlavampaan tilaisuuteen voi lorauttaa joukkoon kuivaa valkoviiniä, tällöin kastike saattaa vaatia suurustamista, koska sen on tarkoitus olla melko sakeaa.