Aivan huomaamatta tämän viikon ruokalista kehkeytyi lähes kokonaan kasvispainotteiseksi. Viikonlopun lihamättöjen jälkeen onkin hyvä vähän keventää.

691444.jpg

Mausteinen tomaattikeitto

  • 2 pientä sipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • oliiviöljyä
  • pieni kesäkurpitsa
  • 400g tomaattimurskaa
  • 1dl paseerattua tomaattia
  • 4dl vettä
  • 1dl tomaatti salsaa (medium)
  • 1tl oreganoa
  • 1tl basilikaa
  • 3 laakerinlehteä
  • mustapippuria
  • ½ kasvisliemikuutio
  • suolaa
  • 3tl sokeria
  • 100g fetajuustoa (mausteöljyssä)

Kuori ja silppua sipulit ja valkosipulit. Kuullota sipuleita hetki oliiviöljyssä. Lisää pannulle viipaloitu kesäkurpitsa ja jatka kuullottamista. Kaada pannulle tomaattimurska, paseerattu tomaatti, vesi ja salsa. Lisää mausteet ja anna hautua puolisen tuntia. Jos keitto tuntuu liaan paksulta, lisää vettä. Tarkista maku ja lisää mausteita/suolaa tarvittaessa.

Kaada keitto uuninkestäviin keittokulhoihin. Ripottele keiton päälle fetakuutioita ja gratinoi keitot uunin ylätasossa 225 asteessa.