Porkkanadippiä on väsäilty useassa ruokablogissa ja turhaan sitä ei ole kehuttu. Lähdin liikenteeseen siitä, että kilon purkki partaäijää oli tuhottava ja jääkaapin varustelu oli niukanlainen. Päädyin siis Pastanjauhajien porkkanalevitteeseen (tahnaan, dippiin). Yksinkertainen annos ei riittänyt alkuunkaan, mutta toisaalta jäi kutkuttava olo tehdä tahnaa lisää (varmaankin jo viikonloppuna). Levitteen kaveriksi tein yrttisiä/mausteisia jauhelijakeppejä ja fetasalaattia. Jauhelihakepit olivat mukavan mausteisia, toki jos uskallusta löytyy mausteita voi laittaa enemmän!

594885.jpg

Porkkananlevite

  • 2 porkkanaa
  • n. 1dl partaäijää (maustamatonta jogurttia)
  • 1 valkosipulinkynsi
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • tirskahdus sitruunasta (tai kaksi)
  • pieni kourallinen tuoretta minttua

Kuori ja raasta porkkana. Kuullota porkkanoita pannulla kunnes ne pehmenevät hitusen. Nosta pannu liedeltä ja anna porkkanoiden jäähtyä hetken. Lisää pannulle jogurtti ja puristettu valkosipulinkynsi(nyt saa käyttää valkkarinpuristinta!). Sekoita hyvin. Silppua minttu ja lisää pannulle yhdessä sitruunamehun kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada levite kulhoon ja jääkaappiin viilenemään. Tahnan voi tarjota kylmänä tai haaleana. Kaverina tarjosimme paahdettua leipää ja kepakoita. jos en vielä maininnut, levite oli SUPER hyvää!

594864.jpg

Mausteiset jauhelihakepit

  • 400g jauhelihaa
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 3tl kuivattua persiljaa
  • 2tl kuivattua minttua
  • ½tl kardemummaa
  • ½tl kanelia (tai hitusen enemmän)
  • suolaa (maun mukaan, itse laitoin vajaan yhden teelusikallisen)
  • mustapippuria
  • 1 muna
  • 1dl raastettua parmesaania
  • vajaa 2dl partaäijää tai kermaviiliä
  • vajaa 1dl korppujauhoja
  • n.13 kpl puisia varrastikkuja(liotettuna)

Mittaa kulhoon jogurtti ja korppujauhot. Anna niiden turvota hetkisen. Silppua sillä aikaa sipuli ja valkosipuli. Lisää kulhoon muna, jauheliha, sipulit, parmesaani ja mausteet. Sekoita taikina tasaiseksi. Muotoile taikinasta tikkuihin pötköjä ja asettele kepit leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista 225 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes jauhelija on kypsää.