Tomaattinen pekonipasta sai seurakseen keväisen parsasalaatin, joka osoittautui eri mukavan makuiseksi. Sopisi varmasti alkupalaksi tai noutopöytään (ei nahistuvia salaatinlehtiä ym.). Ohjeen lähde hukkui, joten tarkkaa ohjetta en voi antaa. Tässä oma sävellykseni:

602800.jpg

Parsapasta

  • nippu vihreää parsaa
  • rasia kirsikkatomaatteja
  • paketti mozzarellapalloja
  • 4 viipaletta vaaleaa leipää
  • 1 valkosipulinkynsi
  • auringonkukan tai pinjansiemeniä
  • suolaa ja mustapippuria
  • oliiviöljyä

kastike:

  • reilu kourallinen basilikanlehtiä
  • ½ sitruunan mehu
  • 3-4rkl oliiviöljyä
  • suolaa ja pippuria

Keitä, valuta ja jäähdytä parsat. Puolita tomaatit ja asettele ne laakealle lautaselle. Heitä joukkoon mozzarellat ja pilkotut parsat. Ripottele päälle auringonkukansiemenet ja mausta suolalla sekä pippurilla. Valmista krutongit. Leikkaa leipä pieniksi kuutioiksi. Mausta kuutiot suolalla, pippurilla, oliiviöljyllä ja valkosipulilla. Paista krutongit uunissa 250 asteessa. Varo polttamasta! Ripottele valmiit krutongit salaatin päälle.

Mittaa kastikkeen aineet pieneen kulhoon ja hienonna sauvasekoittimella. Tarkista maku. Kaada kastike salaatin päälle.

602813.jpg