Kokeilin eilen erilaisia kasvisruokia, koska syömme aika usein pelkkää kasviruokaa, mutta hyviä ohjeita on vähän. Olemme molemmat vannoutuneita lihan ystäviä, mutta välillä on mukava syödä kevyemmin. Kerran päätimme tehdä viikon ajan pelkkiä kasviruokia, mutta kahden tunnin linssikeitto- session jälkeen annoin periksi :D Tuli vähän mautonta soppaa ja äkäinen kokki... Soijavalmisteita en voi sietää, joten niitä ei varmasti tästä blogista löydy(ei pitäisi koskaan sanoa ei koskaan). Muita kasvisruokia yritän postata aina sitä mukaa, kun niitä kokeilen.

Eilen siis sekametelisoppaa, mutta tulipahan kokeiltua. Kaikkia ohjeita toteutan uudestaan, ehkä sitten vähän eri ympäristössä.

Hummus (ohje Tuulentuvasta)

  • 1tlk kikherneitä liemineen (á 400g)
  • 3rkl sitruunan mehua
  • 2rkl oliiviöljyä
  • 1rkl tahinia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ripaus cayennepippuria
  • suolaa ja mustapippuria myllystä

512842.jpg

Valuta kikherneet, säästä liemi. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja hurauttele muhennokseksi. Lisää kikherneiden lientä vähitellen, jotta saat halutun paksuista tahnaa. Mausta cayennepippurilla ja mustapippurilla. Lisää tarvittaessa suolaa. Anna maustua jääkaapissa muutama tunti. Tarjoile tuoreen leivän kera. Hummus oli superhyvää! Kiitos Aurinkotuulelle!

Tabouleh (ohje muokattu eri lähteistä)

  • 2dl vettä
  • ½ kasvisliemikuutio
  • 2dl kuskusia
  • 1tl kuivattua persiljaa tai kourallinen tuoretta
  • kourallinen tuoretta minttua
  • 1 iso tomaatti
  • kevätsipulia
  • oliiviöljyä
  • ½ sitruunan mehu
  • suolaa ja mustapippuria myllystä

512863.jpg

Keitä vesi kiehuvaksi, sekoita siihen liemikuutio. Kaada vesi kannelliseen kulhoon, lisää kuskus, 1rkl oliiviöljyä sekä kuivattu persilja. Anna kuskusin kypsyä kymmenisen minuuttia. Pilko sillä aikaa kevätsipuli, tomaatti ja minttu. Lisää kasvikset ja yrtit jäähtyneen kuskusin joukkoon. Purista sitruunanmehu, lorauta kunnon tilkka oliiviöljyä ja mausta pippurilla.

Juustoinen perunasalaatti (ohje kirjasta Lisää lipstikkaa, rohkeasti rosmariinia)

  • 5 perunaa(salaattiperunaa tai muuta kiinteämaltoista perunaa)
  • 100g fetaa
  • ½ punasipuli
  • 3rkl tuoretta tilliä silputtuna
  • 4rkl oliiviöljyä
  • 2rkl vaaleaa balsamicoa
  • ½ sitruunan mehu
  • mustapippuria myllystä

512886.jpg

Kuori ja kuutioi peruna pieniksi. Keitä ne kypsiksi ja jäähdytä. Kuutioi feta ja punasipuli. Sekoita kaikki raaka-aineet yhteen ja lisää mausteet. Tarkista maku. Tämä salaatti on varmasti omiaan uusista perunoista.

Pesto-parmesaani-tomaatti-kesäkurpitsat

  • 1 pieni kesäkurpitsa
  • 1 tomaatti
  • parmesaaniraastetta
  • pestoa

512918.jpg

Viipaloi kesäkurpitsa ja tomaatti. Lado uunipellille ensin kesäkurpitsat ja niiden päälle tomaatit. Lusikoi yksi teelusikallinen pestoa tomaattien päälle ja kuorruta parmesaaniraasteella. Nosta uunin yläosaan ruskistumaan (aika ja lämpö tuntematon).Tämä on kotoa opittu resepti ja oiva lisuke mm. broiskuruuille. Pystyin kuitenkin kämmimään tämän laittamalla peston kesäkurpitsan ja tomaatin väliin, joten vihannespläjäyksestä ei tullut yhtä herkullisen näköinen kuin kotona. Loput kesäkurpitsat maustoin yrteillä jne..