Eilen oli mäkihypyn maailman cup Puijolla ja sinne suuntasi Puijonlaakson väki. Onhan Puijo aivan kivenheiton päässä ja ilmakin suosi katsojia, toisin kuin hyppyrimäkeä. Lumi suli niin, että lorina kävi ja "tuuletkin puhalsi ihan miten sattuu"... Siinä varmasti kaksi syytä miksi Suomen miehet eivät pärjänneet. Ei ollut kehumista muidenkaan hypyissä ja kunnon "leiskautukset" jäivät näkemättä. Ilotulitus oli kisojen parasta antia :D

Ennen kisoihin lähtöä piti nauttia jotain kevyttä, jotta jaksaisi vielä popsia perinteiset kisamakkarat. Niinpä pilkoin ja keitin kokoon kevään parhaan mäkisalaatin, joka on suoraan omasta päästä keksitty. Laitoin samalla testiin Kariniemen uudet minuuttisuikaleet sitruunamarinadilla(Kariniemen Keveät nykyherkut, Kananpojan minuuttisuikaleet Lemon). Muita marinadeja ovat rosé pippuri ja Italian yrtit. Molemmat menevät kokeiluun, koska Lemon-suikaleet olivat ainakin hyviä. Sopii mukavasti salaattiin ja miksei kastikkeisiinkin. Pakkauskoko on vain turhan pieni(270 g) ja hinta siihen nähden aika korkea(n. 3,50e).

449785.jpg

Mäkisalaatti

  • 250g värikästä pastaa
  • 270g Kariniemen minuuttisuikaleita
  • ½ keltainen paprika
  • ½ punainen paprika
  • 1 suolakurkku
  • ½ kurkku (kuori ja koverra vetinen sisus pois)
  • 1 punasipuli (liota siivuja 10 min kylmässä vedessä)
  • oliiveja
  • fetaa

Keitä pasta. Paista minuuttisuikaleet. Valuta kypsä pasta ja huuhtele kylmän veden alla. Pese ja pilko paprikat sekä kurkku. Pilko suolakurkku ja punasipuli. Liota punasipulit kylmässä vedessä, muuten ne ovat tähän aikaan vuodesta turhan kitkeriä. Sekoita kaikki ainekset ja nosta jääkaappiin vetäytymään. Tarjoile majoneesipohjaisen kastikkeen kanssa.

P.s. Minun silmään nämä kuvat näyttävät vähän rakeisilta. En tiedä johtuuko se lainassa olevan koneen näytöstä(en ole tottunut kannettaviin :D ), vai harittaako minun omat silmäni... Saattaa myös johtua siitä, että joudun pienentämään kuvan kokoa.