Ruokajutuista alkaa olla runsauden pulaa, mutta vuorokaudessa on vain 24tuntia, joten ei ehdi kaikkia tekeleitä edes postata. Mainitsin kareiden yhteydessä valkosuklaa-limettijädykkeen ja lisäilen sen nyt ehtiessäni. Jos haluaa jotakin raikasta ja ei liian makeaa jälkkäriä, kannattaa kokeilla ehdottomasti. Ohje on Valion Kerma-lehdestä(4/2006), josta aiemmin olen tehnyt ainakin Lakka panna cottaa ja maininnut Briesalaatista. Kerma-lehdessä on muutenkin tosi hyviä ja helppoja ohjeita.

405602.jpg

Valkosuklaa-limettijäädyke 6-8annosta

  • 100g valkosuklaata
  • ½dl limettimehua (1-2limettä)
  • 1tl limetin raastettua kuorta
  • 1 vaniljatanko
  • ½ dl sokeria
  • 2dl kuohukermaa
  • 1prk kevyt crème fraîchea
  • 1pss pakastevattuja

Paloittele suklaa ja sulata se pinnoitetussa kattilassa. Kannattaa antaa lieden olla ykkösellä ja vahdata vieressä(voi tietysti käyttää vesihaudetta jos haluaa toimia rauhassa). Pese lime hyvin ja raasta sen kuori sekä purista mehu. Lisää kuori ja mehu kattilaan. Sekoita tasaiseksi. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet suklaan joukkoon. Lisää samalla sokeri. Sekoita seos tasaiseksi. Vaahdota kuohukerma ja sekoita siihen ranskankerma. Yhdistä seokset varovasti sekoittaen. Nostele massa tuorekelmulla vuorattuihin pieniin kuppeihin(esim creme brulee-kippoihin tai kahvikuppeihin). Pakasta mieluiten yön yli tai vähintään 4tuntia. Anna jäädykkeiden temperoitua jääkaapissa n.45 minuuttia ennen tarjoilua. Koristele hitaasti sulatetuilla vadelmilla, limetin kuorella ja valkosuklaarouheella.

Tein lopuista vadelmista jäädykkeelle kastikkeen. Soseutin marjat ja siivilöin siemenet pois. Makeutin kastikkeen tomusokerilla.