Ehdinköhän lisätä vielä yhden jutun ennen Vuodatuksen päivitystä??? Yritetään...

Sei on halpaa, mutta usein myös mautonta ja tylsää kalaa. Joskus kuitenkin löytyy reseptejä joilla loihditaan seitistäkin maistuvaa murkinaa. Ei seitiä ehkä viikonloppuna viitsisi tehdä, mutta arkena se on sopivan kevyttä ja aika nopeaa ruokaa. Notta ehdin jutun lisätä, mennään suoraan asiaan. Ohje on mistäpä muualtakaan kuin uudesta Maku-lehdestä(1/07) ja sitä on muokattu vielä vähän herkullisemmaksi. Lisukkeeksi tein pannulla paistettuja pottuja, joiden ohjeen heitin omasta päästä.

Uunikalaa tomaatti-oliivipeiton alla 2hengelle

  • 400g pakasteseitiä
  • suolaa
  • pippuria
  • 1rkl oliiviöljyä
  • pala purjoa
  • 1dl kala- tai kasvislientä
  • 2 tomaattia
  • ½tl timjamia
  • 2dl mustia oliiveja
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • kokonaisia manteleita tai cashewpähkinöitä
  • juustoraastetta(esim. Polar 15%)

409346.jpg

Leikkaa kohmeinen kala neljään osaan. Laita palat annosvuokiin. Mausta suolalla ja pippurilla. Silppua purjo ja kuullota sitä oliiviöljyssä pannulla. Lisää kala- tai kasvisliemi ja anna kiehua hetki. Lisää pilkotut tomaatit ja timjami. Hauduta taas hetki. Sekoita joukkoon oliivit sekä mausteet. Tässä vaiheessa lorautin sekaan vielä tilkan hunajaa. Tarkista maku. Lusikoi kastike kalan päälle ja ripottele pinnalle juustoraaste sekä pähkinät. Kypsennä 200asteessa noin 40 minuuttia. Tarjoa esim. perunoiden kanssa.

Yrtti-chiliperunat

  • 3 isoa perunaa
  • 1 shalottisipuli tai ½ keltasipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • oliiviöljyä
  • tuoretta salviaa (tai muita yrttejä)
  • chilijauhetta tms.
  • suolaa

Kuori ja pilko perunat pieneksi. Laita perunat kulhoon ja lisää joukkoon silputtu shalotti- ja valkosipuli. Lorauta koko komeuden päälle kunnon tilkka oliiviöljyä. Kypsennä pannulla, anna lieden olla nelosella ja kansi päällä. Sekoita välillä. Pottujen ollessa lähes kypsiä lisää silputtu salvia ja muut mausteet. Anna vielä vähän aikaa hautua kannen alla.