Olen jo "muutamaan" otteeseen ylistänyt Maku-lehteä. Monista muista ruokalehdistä poiketen, Maku ei yritä pröystäillä vaikeilla gourmet-ruuilla ja raaka-aineilla, joita ei saa mistään. Kuitenkin lehdestä löytyy sopivan haasteellisiakin ruokia ja kivoja ideoita arkiruokiin. Kuten arvata saattaa, seuraava resepti on taas kerran Maku-lehdestä(6/06) palstalta Kotiruoka kunniaan. Tuota palstaa kannattaa seurailla jos haluaa tehdä vähän maukkaampaa arkiruokaa. Eilen päädyin tekemään tomaattista lihahöystöä ja lanttuperunasurvosta.

Tomaattinen lihahöystö 2-4hengelle

  • 400g naudan paistisuikaleita(huoneenlämpöisenä)
  • 2 sipulia hienonnettuna
  • 4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 1tlk(400g) paseerattua tomaattia
  • 2dl vettä
  • 2 lihaliemikuutiota
  • 2 laakerinlehteä
  • suolaa ja mustapippuria maun mukaan
  • 1tl sokeria tai hunajaa

Ruskista kevyesti lihasuikaleita ja sipulisilppua. Kaada pannulle paseerattu tomaatti, huuhtele tomaattitölkki vedellä(2dl) ja kaada vesi lihojen joukkoon. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää lihaliemikuutiot ja muut mausteet. Anna hautua hiljalleen kannen alla n.30 min., kunnes liha on mureaa. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

361528.jpg

Lanttuperunasurvos

  • 800g jauhoista perunaa
  • 400g lanttua
  • n.1tl suolaa
  • 2tl sokeria
  • valkopippuria

Kuori ja kuutioi perunat sekä lanttu. Keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Kaada vesi melkein kokonaan pois, jätä pohjalle tilkka vettä. Survo ainekset perunasurvimella. Halutessasi voit lisätä nokareen voita. Mausta ja tarjoa lihahöysteen kanssa. Koristele annos hienonnetulla persiljalla.