En taida olla ainoa, joka on tehnyt löytöjä tammikuun kirja-alesta. Ostin peräti neljä ruuanlaittoon liittyvää kirjaa. Muutamaa reseptiäkin olen kokeillut. Kevyt-viikon nimissä tein tiistaina sitruuna-pinaatti kastiketta Celine Brooks Brownin kirjasta Kasvisherkkuja juhlaan. Kirja sisältää juttuja juhlavalmisteluista brunssiin ja suurin osa ohjeista vaikuttaa toteutuskelpoisilta. Tämän kirjan bongasin Prismasta ja hinta taisi olla 11euron pintaan. Suurin osa resepteistä sopii arkikäyttöön tai juhlaan, esim. kokeilemani kastike sopi tosi hyvin kevyeksi päivälliseksi. Sitruuna antoi ihanaa pirtsakkuutta ja tuore pinaatti jännän maun. Erilainen, mutta toimiva ja tosi nopeatekoinen uusi resepti!

Sitruuna-pinaattikastike 2hengelle

  • pastaa
  • 4rkl oliiviöljyä
  • 2 valkosipulinkynttä ohuina viipaleina
  • ½ tuore punainen chili(siemenet poistettu)
  • 300g tuoretta pinaattia(silppua tarvittaessa pienemmäksi)
  • suolaa ja mustapippuria
  • 7rkl maustamatonta jogurttia
  • ½ sitruunan mehu
  • parmesaanilastuja

Keitä pasta runsaassa vedessä ohjeen mukaan. Pastan kiehuessa valmista kastike. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota silputtua chiliä ja valkosipulia minuutin ajan. Lisää pinaatti, mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita. Anna pinaatin pehmentyä kannen alla(2min). Ota pannu levyltä ja lisää jogurtti ja sitruunamehu. Peitä kannella, anna vetäytyä minuutin ajan ja sekoita lopuksi pastan joukkoon. Ripottele valmiin annoksen päälle reilusti parmesaanilastuja ja koristele chili- ja sitruunasiivuilla.

349778.jpg