Pahoittelen tätä surkeaa päivitystahtia! En ole tehnyt juuri mitään bloggailun arvoista ruokaa (maksalaatikon lämmitys ei ole kovin hehkeää, mutta on se yllättävän hyvää hapankaalin kera ;) ). Eilen kävimme testaamassa uuden kreetalaisen ravintolan, josta lisää myöhemmin. Oli muuten aika täydellisen hyvää ruokaa ja palvelua!

Tein aikoja sitten jostain vanhasta Maku-lehdestä bongattua sitruunalohta, joka oli valloittavan hyvää. Valmistustapaa jouduin hiukan muokkaamaan, koska koko kämppä täyttyi kalan kärystä.

702671.jpg

Sitruunalohi

  • vajaa 200g nahallista lohifilepalaa per nokka
  • 1 sitruuna
  • mustapippuria
  • ½tl sokeria
  •  karkeaa merisuolaa
  • nokare voita
  • 1rkl öljyä

Tee lohen nahan alle veitsellä sivuttaisviiltoja niin, että kalaan muodostuu tasku. Pese ja raasta sitruunan kuori. Täytä taskut sitruunan kuorella. Ripota lohen pintaan mustapippuria ja sokeria. Painele lopuksi suola kalan pintaan.

Kuumenna pannulla öljy ja voi. Nosta kalapalat pannulle nahkapuoli alaspäin. Paista kääntämättä n. 10 min. Minulla ei kala kypsynyt tässä ajassa ja käry kävi aika pahaksi, joten katsoin viisaammaksi kypsentää kalan loppuun uunissa.

Tarjoile kala itse tehdyllä pestolla maustetun pastan kera.