Onpas meillä ollut valkosipulipainotteista ruokaa viime aikoina. Jokaisessa ruuassa taitaa olla enemmän tai vähemmän kynsilaukkaa. Eilenkään emme hairahtaneet valkosipulittomalle polulle, koska se on ollut salaisuus terveeseen talveen(en keksi muutakaan selitystä). Täytyy koputtaa puuta... Kokeilin Puolikiloisilta sakeaa tomaattikeittoa, joka osoittautui talven parhaaksi keitoksi. Juho arvioi keiton parhaaksi tomaattikeitoksi, mitä on koskaan syönnyt. Yhdyn hänen arvioonsa! Valkosipulia tähän keitokseen tuli neljä kynttä ja vanha viidakon sananparsihan kertoo, että neljä valkosipulia päivässä pitää pöpöt piilossa. Keitto toimi alkuruokana ja pääruuaksi oli kanasalaattia. Lisäksi tein Jamien parasta valkosipulileipää. Jälkkäriksi en keksinyt oikein mitään, joten tyydyin ostamaan jäätelöpikarit. Jälkkäri-pelastuksen koin kuitenkin vieraillessani Pastanjauhajien sivuilla, josta bongasin paistetut banaanit. Meillä ei ollut banaaneita eikä rommia, mutta vähän mielikuvitusta ja syntyi ehkä paras jälkkäri ikinä. Kiitos Jauhajille hyvästä ideasta! :)

388066.jpg

Keiton ohje löytyy täältä.

Mozzarella-broilerisalaatti

  • 1pkt Kariniemen kananpojan Paistetut sisäfileet(250g)
  • 1pkt mini mozzarellapalloja
  • ½ kurkku(kuorittu ja vetinen sisus koverrettuna)
  • ½ punainen paprika
  • viinirypäleitä(seedles)
  • 1pss cashew-pähkinöitä(paahdettuna)
  • kahta erilaista salaattia
  • kastike: oliiviöljyä, balsamicoa, suolaa ja mustapippuria

Pese kasvikset ja pilko ne. Revi salaatit lautasille, asettele pilkotut kasvikset ja mozzarellapallot salaatin päälle. Lämmitä broilerit ja siivuta ne pienemmiksi. Asettele ne salaatin keskelle ja ripottele päälle pähkinät. Lorauta kastikkeeksi oliiviöljyä, balsamicoa ja rouhi suolaa sekä pippuria.

388076.jpg

Omenat päärynäliköörisiirapilla 2hengelle

  • 1 isohko omena(makea)
  • 2rkl voita
  • reilu 1rkl muscovadosokeria
  • ½tl kanelia
  • 1/4tl inkivääriä
  • 2-3rkl Xanté likööriä(päärynälikööriä)
  • 5rkl appelsiinimehua
  • Carte D´Or light vanilja jäätelöä

Kuori ja viipaloi omenat. Sulata voi pannulla(anna lieden olla nelosella). Lisää sulaneen voin joukkoon sokeri, likööri ja mausteet. Odota, että sokeri sulaa ja seos kuplii vienosti. Lisää omenat pannulle, anna lohkojen pehmentyä seoksessa. Kääntele tasaisesti, varo etteivät omenat pehmene liikaa. Lisää appelsiinimehu loppuvaiheessa ja sekoita siirappimainen kastike. Tee lämpimään veteen kastetulla lusikalla jäätelöpalloja lautaselle ja asettele kuumat omenat jäätelön viereen. Lorauta kastiketta jäätelön ja omenoiden päälle. Koristele haluamallasi tavalla.

388108.jpg