Unelias kokki Anna voitti huhtikuun ruokahaasteen ja keksi mitä herkullisimman aiheen toukokuulle: cocktailherkku. Meilläkin on noin vuoden sisällä kolmet isommat juhlat, joten uudet reseptit ovat tervetulleita. Ja miksei napoja voisi popsia ihan muuten vaan, vaikka kesän kunniaksi. Ideoita pukkaisi vaikka millä mitalla, mutta ahkerana tyttönä täytyy uurastaa koulussa ja turvautua erittäin simppeliin sormisyötävään. Meillä tehtiin näitä minun rippijuhlissani ja nyt ne muistuivat taas mieleeni kahdeksan vuoden jälkeen. Ostimme muistaakseni puolikkaan tahkon valkohomejuustoa, josta riitti tarjoiltavaa noin 50 hengelle (kahdeksan vuotta saattaa vähän hataroittaa jo muistia). Ei kannata ostaa kovin valuvaista homejuustoa, tänään käytin Castello luomu Brietä. Valio Brie sopii myös hyvin. Vadelmina toimii parhaiten tuoreet puutarhavatut, koska ne ovat kylliksi isoja ja napakoita.

1533104.jpg

Brie-Vadelmatikut

  • Isoja, napakoita puutarhavadelmia
  • Valkohomejuustoa
  • sitruunamelissanlehtiä

1533132.jpg

Viettäkää antoisia kesäjuhlia ja ilahduttakaa vieraita uusilla tarjoiluideoilla :)